Gdje koristiti GKC

Muzej Kaštel Zrinskih

Kralja Tomislava 1, Brod na Kupi
+385 (0)51 629-301

Ulaz 5 HRK + gratis ulaznica za prirodoslovni muzej Rijeka
Kaštel Zrinski je spomenik 'prve kategorije'.
Godine 1651. Petar Zrinski u Brodu na Kupi gradi svoj dvor, na mjestu starijeg frankopanskog iz 15. stoljeća. Uslijed intenzivnijeg korištenja prirodnih bogatstava, Zrinski prenosi upravu i sudstvo iz nekadašnjih vinodolskih središta (Hreljin, Bribir, Ledenice) u Brod na Kupi.
Današnji kaštel je jednostavna trokatna zidana građevina s krovom na četiri vode. U prizemlju, koje je podzemnim hodnikom nekada bilo povezano s crkvom, obližnjom pećinom i Kupom, još je očuvan originalan raspored prostorija, a na 1. i 2. katu je izmijenjen kasnijim pregradnjama. Ova interesantna i vrijedna građevina spaja fortifikacijsku funkciju sa stambenom i pripada tipu dvor-palača, što joj daje posebnu vrijednost. U kaštelu je 2012. godine otvoren Stalni izložbeni postav lovstva, šumarstva i ribolova. Upravljanje postavom, u 2014. godini, se prenosi na Prirodoslovni muzej Rijeka čime tada Stalni postav u Kaštelu Zrinskih postaje jedinom kulturnom ustanovom muzejskog tipa u Gorskom kotaru. Postav čine izlošci pretežito s goranskog područja rasprostranjeni na četiri etaže zrinskog ljetnikovca s naglaskom na povijesnu priču o dvorcu, njegovim vladarima kao i samoj povijesti mjesta Brod na Kupi. Dio postava čine povremene izložbe tematski vezane uz goransko područje.
Radno vrijeme muzeja
Ponedjeljak; Zatvoreno Utorak - Petak; 9:00 - 19:00h
Subota - Nedjelja; 10:00 - 19:00h

Zabavni i Paint ball park Vrata

Mostići 11, 51 322Fužine
00385 - 051 / 835 608
00385 - 95 / 807 11 96

Uštedite 15 % na sve aktivnosti uz Gorski kotar card

Zabavni i paintball park nalazi se u mjestu Vrata pokraj Fužina u prelijepom Gorskom Kotaru (500 metara od izlaska sa autoceste Rijeka- Zagreb na čvoru Vrata). Osnovani smo 09.04.2008 g.  Sve aktivnosti se odvijaju na prostoru od 7000 m2.
Naši programi organizirani su kao kombinacija druženja, opuštanja. Gosti raspoređeni u timove natječu se u raznim uzbudljivim disciplinama koje nisu baš svakidašnje.

Bavimo se organizacijom rođendana, team buildinga, momačkih i djevojačkih zabava, raznih vrsta proslava, druženja uz roštilj te školskih izleta. U našem Zabavnom i Paintball parku nudimo vam osvježenje uz bezalkoholna i alkoholna pića te kavu.
Radnog vremena nemamo,  radimo na upit po dogovoru.
Uz sve aktivnosti koje nudimo tu je i roštilj te sjedeća mjesta za osamdeset ljudi.
Cilj nam je da svaki naš gost doživi jedinstveno iskustvo, proširi svoje vidike, nauči nove sportske vještine, opusti se i relaksira kroz cjelodnevno druženje. Naravno sve to na svježem zraku i prirodnom okruženju punom zelenila. Naše višegodišnje iskustvo, profesionalni pristup i posebna prilagodba svakoj grupi jamče jedinstven doživljaj prilikom posjeta našem centru.

Sakupite ekipu i dođite. Čeka vas ugodno druženje na svježem goranskom zraku uz malu ili veliku dozu adrenalina, po vašoj želji… čekamo vas …